Wedstrijdverslag

Heerenveen bekert verder: Van Hooijdonk doet vader pijn met twee doelpunten

Heerenveen bekert verder: Van Hooijdonk doet vader pijn met twee doelpunten

07-02-2023 22:53 Laatste update: 22:56

SC Heerenveen heeft dinsdagavond met pijn en moeite de kwartfinale van de KNVB Beker bereikt. Uitgerekend Sydney van Hooijdonk scoorde twee keer tegen de ploeg waar hij zelf als jeugdspeler actief was en waar zijn vader nu in de Raad van Commissarissen dient.

Heerenveen begon als favoriet aan het duel, maar toch was het NAC dat brutaal op voorsprong kwam. Na ruim een kwartier spelen was het Tom Boere die de thuisploeg op voorsprong zette. Een stunt leek in de maak, maar op slag van rust kwam Heerenveen langszij. Van Hooijdonk stond volledig vrij en kon een voorzet met gemak binnenlopen. Bij het vieren van de goal richtte de spits zich tegenover zijn vader, die op de tribune met een kleine grimas de situatie aanschouwde.

In de tweede helft stelden beide ploegen teleur en werden veel fouten gemaakt. Na ruim een uur spelen werd laconiek verdedigen van NAC afgestraft. Milan van Ewijk zette goed door en legde de bal panklaar bij Van Hooijdonk neer, die uit kon halen en voor zijn tweede treffer zorgde. Na de goal ontstonden enkele opstootjes op het veld en had de scheidsrechter moeite het duel te leiden.

Heerenveen weigerde het duel in het slot te gooien en ging slecht met de opgelegde kansen om. NAC kon door aanvallend weinig tegenover stellen, tot grote ergernis van trainer Peter Hyballa. De voorsprong van de Friezen kwam niet meer in gevaar, waardoor het bekeravontuur van NAC voorbij is en Heerenveen de kwartfinales bereikt. Eerder op de avond werden FC Utrecht en De Graafschap de eerste kwartfinalisten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!