zoon van ronaldinho gaat spelen in jeugdopleiding van fc barcelona

Update: Barcelona bevestigt nieuws, zoon Ronaldinho gaat aan de slag bij de jeugd

9 februari om 16:19
Laatste update: 9 februari om 16:21

Ronaldinho was maandagavond één van de aanwezigen bij het Catalaanse Gran Gala de l'Esport van Mundo Deportivo en aldaar kreeg hij de Legend Trophy uitgereikt. Na het in ontvangst nemen van de prijs verraste het Braziliaanse icoon door aan te kondigen dat zijn zoon in de jeugdopleiding van FC Barcelona gaat spelen.

Ronaldinho's liefde voor de Spaanse club is nog altijd onverminderd groot: elke keer dat hij terugkeert zegt hij het gevoel te hebben dat hij 'thuiskomt'. "Barça maakt deel uit van mijn leven en met de komst van mijn zoon naar de jeugdopleiding zal ik meer aanwezig zijn", verklapt de oud-voetballer in gesprek met RAC1.

Zijn zoon, João Mendes, tekende op veertienjarige leeftijd al een contract bij Cruzeiro. Bij de Braziliaanse club wist hij niet door te breken en in februari 2022 vertrok de inmiddels zeventienjarige aanvaller.

Ronaldinho volgt zijn voormalig werkgever nog altijd op de voet. "Ik heb veel vrienden binnen Barça, waaronder Xavi. Ik hoop dat ze La Liga kunnen winnen." Momenteel liggen de Blaugranas op koers: de voorsprong op nummer twee Real Madrid bedraagt acht punten.

Update: FC Barcelona heeft donderdag bevestigd dat de zoon van Ronaldinho, Joao de Assis, aan de slag gaat bij de Catalaanse club. De zeventienjarige speler treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader, die tussen 2003 en 2008 de pannen van het dak speelde als Blaugrana.

Clubpresident Joan Laporta kijkt uit naar de komst van de tiener. "We zijn blij. We onderhouden een goede relatie met Ronaldinho. Natuurlijk zal Joao te maken krijgen met veel druk. Ronaldinho was immers één van de beste spelers aller tijden. Het is aan onze jeugdtrainers om hem te laten ontwikkelen."