Nieuws

'Galatasaray gaat megatransfersom neertellen: hoge vertrekclausule voor Italiaan'

'Galatasaray gaat megatransfersom neertellen: hoge vertrekclausule voor Italiaan'

07-02-2023 08:31
2

AS Roma-middenvelder Nicolò Zaniolo stat op het punt om te tekenen voor Galatasaray, meldt Fabrizio Romano in de nacht van maandag op dinsdag. De Turkse topclub gaat tientallen miljoenen euro's neertellen voor de talentvolle Italiaan.

Galatasaray kan nog zakendoen met AS Roma, omdat de transfermarkt in Turkije langer open is. De transfersom bedraagt volgens de doorgaans goed ingevoerde transferspecialist zo'n 20 tot 22 miljoen euro. In Istanbul ligt voor Zaniolo een vierjarig contract klaar, tegenover een jaarsalaris van 3,5 miljoen euro per seizoen.

Daarnaast zou er in de overeenkomst een ontsnappingsclausule zijn opgenomen van 35 miljoen euro. De transfer moet volgens Romano nog dinsdagochtend beklonken worden. De contracten en benodigde documenten liggen klaar ter ondertekening. In de afgelopen weken werd het duidelijk dat Zaniolo wilde vertrekken uit Rome, waarna hij thuis werd opgewacht door woedende supporters.

De vertrekclausule bij Galatasaray zou volgens eerdere berichtgeving louter gelden voor Italiaanse ploegen. AC Milan zou mikken op een zomerse transfer.