Nieuws

Jansen neemt aanwinst in bescherming: 'Dat verstoort de stabiliteit in een elftal'

Jansen neemt aanwinst in bescherming: 'Dat verstoort de stabiliteit in een elftal'

06-02-2023 17:54

Pascal Jansen neemt het in aanloop naar AZ Alkmaar-FC Utrecht in de KNVB beker op voor doelman Mathew Ryan. De sluitpost kreeg in zijn eerste vier duels voor de Alkmaarders liefst acht goals tegen. De trainer van AZ heeft er een simpele verklaring voor.

Ryan maakte deze winter de overstap van FC Kopenhagen naar AZ en verdreef Hobie Verhulst naar de bank. Sindsdien hield AZ niet meer de nul. "Mathew heeft behoorlijk wat goals geïncasseerd, maar bedenk wel dat hij steeds met andere centrale duo's te maken heeft gehad", aldus Jansen. "Wisselingen in de basisploeg verstoren de stabiliteit in een elftal. Dat probeer je te voorkomen, maar in de huidige situatie was het niet te voorkomen."

Vooral centraal in de verdediging vinden veel wisselingen plaats. Dit komt door de blessures bij Sam Beukema, Bruno Martins Inde en Zinho Vanheusden. Wouter Goes maakte tegen FC Volendam zijn debuut naast Pantelis Hatzidiakos in het centrum, omdat ook Riechedly Bazoer niet beschikbaar was. 'We moeten goed kijken of dit duo houdbaar is gezien de omstandigheden, zonder te vergeten dat Wouter pas achttien is en voor het eerst op dit niveau acteert', aldus Jansen. 'Bij Jong AZ heeft hij aangetoond een hoog ritme van wedstrijden aan te kunnen, maar een referentie op het hoogste niveau hebben we in zijn geval niet.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!