Nieuws

Verbazing De Jong over extra speeltijd Feyenoord-PSV: 'Heb je dit ooit gezien?'

Verbazing De Jong over extra speeltijd Feyenoord-PSV: 'Heb je dit ooit gezien?'

05-02-2023 16:48
2

Luuk de Jong kan enigszins leven met het gelijkspel tegen Feyenoord. Toch baalt de aanvoerder van PSV dat de Eindhovenaren een 0-2 voorsprong uit handen gaven. Ook verbaasde de spits zich over de negen minuten extra tijd.

"Gezien het spelbeeld moeten we blij zijn met een punt. Als je 0-2 voorstaat, moet je hem over de streep trekken. We hebben alles gegeven met zijn allen", aldus De Jong bij ESPN. "Als je met een man minder komt te staan, maak je nog een goal. Zij maken op een goed moment de 1-2 om nog wat te forceren in de negen minuten extra speeltijd. Dat was echt schandalig. Heb je dit ooit gezien? Makkelie deed wel meer, waardoor Feyenoord terug kon komen."

De Jong gaat verder niet in op het optreden van scheidsrechter Danny Makkelie en steekt hand in eigen boezem. "Er zat veel strijd in. Alle ploegen deden er alles aan om te winnen. Voetballend was het niet fantastisch. Maar als je 0-2 voorstaat, mag je het niet weggeven."

De aanvoerder van de Eindhovenaren benadrukt dat PSV vandaag voor Thijs Slegers speelde. De perschef is ongeneeslijk ziek en dat kwam hard aan. "We hebben wel gevochten voor Thijs, dat denk ik wel. Een prachtig eerbetoon vanuit het stadion. Helaas kunnen we de drie punten niet meenemen. We kunnen wel relativeren dat er ook andere dingen belangrijker zijn in het leven. Het is heel bijzonder dat hij naar buiten brengt: Ik ben niet meer te redden, maar andere mensen wel."

Door het gelijkspel ziet PSV Ajax over zich heen kruipen. De Eindhovenaren staat vierde, terwijl Feyenoord eerste blijft.