Adam Maher treft Cristiano Ronaldo in de competitie van Saudi Arabië

Clash met Ronaldo in het verschiet: 'Als hij komt inzakken, is hij van mij'

4 februari om 14:52

Adam Maher kijkt er naar uit om tegen Cristiano Ronaldo te spelen. De voormalig Eredivisiemiddenvelder treft de Portugees eind februari in de competitie van Saudi-Arabië.

Eind vorig jaar maakte Ronaldo bekend dat hij zijn carrière in Saudi-Arabië vervolgt, bij Al-Nassr. Dat was goed nieuws voor Maher, die zelf bij Damac fc speelt. "Daar hadden we het eigenlijk meteen met het team over: eind februari komt Ronaldo naar ons toe", begint de middenvelder in gesprek met VoetbalPrimeur. "Natuurlijk is het meer dan alleen Ronaldo, begrijp me niet verkeerd. Al-Nassr is in zijn geheel sterk, we hebben al van ze verloren. Ze hadden zonder Ronaldo ook genoeg kwaliteit, want spelers als David Ospina, Anderson Talisca en Luiz Gustavo speelden er al. Maar natuurlijk maakt de komst van Ronaldo het wel speciaal."

Het spelen tegen grote namen blijft bijzonder voor Maher. "In mijn eerste periode bij AZ speelde ik tegen spelers van wie ik nooit dacht ertegen te spelen. Als je kijkt naar het verleden: ik heb ook tegen Pirlo en Isco gespeeld. Het is wel bijzonder om tegen zulke spelers te voetballen", aldus de middenvelder, die Ronaldo best wel eens als directe tegenstander zou kunnen treffen. "Dat zou wel kunnen. Als hij in komt zakken, is hij van mij. Dat kan niet anders", besluit hij met een knipoog.

Damac fc staat met plek acht in de middenmoot van de Saudi-Arabische competitie.