Opinie

'Stuitende arrogantie dat Ajax niet met Bosz sprak: het is te gek voor woorden'

'Stuitende arrogantie dat Ajax niet met Bosz sprak: het is te gek voor woorden'

02-02-2023 16:25

Dat Ajax niet gesproken heeft met Peter Bosz na het ontslag van Alfred Schreuder, is een gemiste kans volgens Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen. Het uitblijven van überhaupt een gesprek met de clubloze oefenmeester zou tekenend zijn voor de huidige situatie in Amsterdam.

Inmiddels is John Heitinga aangesteld als interim-trainer tot in ieder geval het einde van het seizoen. Volgens Jansen is het vreemd dat er niet met Bosz om de tafel is gegaan. "Ik vind het bijna getuigen van een stuitende arrogantie dat je niet met hem om de tafel gaat", zegt de journalist in de Pak Schaal Podcast.

"Het is te gek voor woorden", vervolgt Jansen. "Hij heeft precies de kenmerken die bij Ajax worden gevraagd. Ik vind dat hij op dit moment de allerbeste man voor die plek is. Dan is het toch heel apart dat je de afgelopen week niet de moeite neemt om in ieder geval met hem van gedachten te wisselen? Men doet maar wat."

Daarnaast registreert de verslaggever dat niet langer Alfred Schreuder maar inmiddels Edwin van der Sar de kop van jut is. "Schreuder was een bepaald schild voor Van der Sar. Nu Schreuder weg is, gaat iedereen kijken hoe dit tot stand is gekomen. Als dan vervolgens duidelijk wordt dat er zo veel verkeerde of geen keuzes zijn gemaakt, dan is het logisch dat men naar Van der Sar kijkt."