Nieuws

Greenwood ziet alle aanklachten verdwijnen na terugtrekken van getuigen en bewijs

Greenwood ziet alle aanklachten verdwijnen na terugtrekken van getuigen en bewijs

02-02-2023 15:25 Laatste update: 15:27
1

Alle aanklachten richting Mason Greenwood zijn ingetrokken. De voormalig speler van Manchester United werd ruim een jaar geleden verdacht van verkrachting, mishandeling en emotioneel en psychisch misbruik van zijn ex-vriendin.

Een woordvoerder zegt tegen The Daily Mail dat door omstandigheden alle aanklachten worden ingetrokken. "Het is onze plicht om zaken continu te bekijken. In dit geval is er door een combinatie van het terugtrekken van belangrijke getuiges en belangrijk bewijs niet een realistische kans om de verdachte te veroordelen. In deze omstandigheden is het onze plicht om de zaak te laten vallen. We hebben ons besluit met alle partijen gedeeld."

"We moedigen mensen altijd aan om met meer bewijs te komen voor deze zaak. Zodra wij voldoende bewijs hebben, zullen wij de zaak heropenen", luidt het oordeel. Greenwood werd in januari 2022 opgepakt nadat zijn ex-vriendin filmpjes op sociale media lekte waarin zij zwaar gehavend te zien was. Manchester United schorste de speler direct na de arrestatie. Het contract van Greenwood loopt tot 2025 door bij The Red Devils.