Opinie

Bosz spreekt klare taal op symposium: Winnen is voor mij niet voldoende

Bosz spreekt klare taal op symposium: "Winnen is voor mij niet voldoende"

02-02-2023 12:24

Peter Bosz heeft woensdag op een symposium van de KNVB zijn visie gegeven op het onderwerp 'aanvallen'. De trainer - momenteel zonder club - wil meer dan alleen maar winnen.

Sinds zijn vertrek bij Olympique Lyon zit de 59-jarige Apeldoorner met zijn handen vrij. Van de gelegenheid maakt hij gebruik om alle trainers en technisch directeuren van de BVO's van het Nederlandse voetbal toe te spreken op het symposium Toekomst Betaald Voetbal. "Winnen is voor mij niet voldoende", is Bosz stellig.

De coach, bekend om zijn extreem offensieve spelopvatting, stelt dat het publiek vermaken minstens zo belangrijk is. "Je wil winnen op een aantrekkelijke manier en voor mij is dat met aanvallend voetbal en door dominant te spelen. Met lef en durf, maar dan moet je ook accepteren dat het soms niet goed gaat."

De oefenmeester, nadrukkelijk in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax, oogst door zijn spelopvatting zowel lof als kritiek. Voorstanders menen dat onder Bosz het voetbal een genot is om te zien, waar criticasters er vaak op wijzen dat de Nederlander als eindverantwoordelijke op het hoogste niveau nog nooit een prijs wist te winnen.