Nieuws

Sluwe Frenkie zet Betis te kijk: 'Kunnen nu rustig naar Real kijken'

Sluwe Frenkie zet Betis te kijk: 'Kunnen nu rustig naar Real kijken'

02-02-2023 07:16 Laatste update: 08:19

Frenkie de Jong was woensdagavond belangrijk in het duel tussen FC Barcelona en Real Betis. De middenvelder leidde met een snel genomen vrije trap de openingstreffer in en ziet nu een groot gat ontstaan met concurrent Real Madrid.

Barça won het lastige uitduel met 1-2 en heeft daarom een tijdelijke voorsprong van acht punten in de Primera División. Real Madrid moet deze speelronde nog in actie komen, maar de druk ligt er vol op bij de Madrilenen. Van zijn beste wedstrijd wil De Jong niet spreken. "Na een goede wedstrijd vinden mensen dat snel, ik weet niet of dat zo is. Maar het is natuurlijk een prima resultaat, het is altijd een moeilijke uitwedstrijd hier. We staan nu op acht punten. Real moet nog spelen, maar deze was heel belangrijk denk ik", zegt Frenkie tegenover Ziggo Sport.

Raphinha kon binnentikken na de voorzet van Alejandro Baldé, die de bal ontving na het slimmigheidje van De Jong. "Maar dat was de eerste goal, daarna moet er nog veel gebeuren. Hij was snel genomen, dat was goed, maar daarna moest er nog veel gebeuren. We zijn blij dat we er winnend uit zijn gekomen. Er is veel gezegd, maar we zijn pas precies op de helft. Dit is een goede stap."