Transfernieuws

FC Utrecht pikt Deense middenvelder op bij Ajax: 'Beschikt over geweldig karakter'

FC Utrecht pikt Deense middenvelder op bij Ajax: 'Beschikt over geweldig karakter'

31-01-2023 19:14 Laatste update: 19:17

FC Utrecht neemt Victor Jensen per direct over van Ajax. De 22-jarige Deen heeft in de Domstad zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2026.

Utrecht versterkt zich op de laatste dag van de winterse transferperiode met de aanvallende middenvelder, die bij Ajax tot vier optredens in de hoofdmacht kwam. Jensen kan ook op de flanken uit de voeten en tekent tot 2026 in de Domstad, met een optie voor nog een extra seizoen. De afgelopen jaren kwam Jensen op huurbasis uit voor FC Nordsjaelland en Rosenberg BK, voor laatstgenoemde speelde Jensen 30 officiële duels.

"Met Victor halen we een technisch vaardige speler binnen die beschikt over creativiteit en een goed loopvermogen", reageert technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite. "Daarnaast beschikt hij over een geweldig karakter en kan hij op meerdere posities op het middenveld en op de flank uit de voeten. Tijdens zijn verhuurperiodes bij FC Nordsjaelland en Rosenborg BK is Victor volwassen geworden en ook fysiek gegroeid. We zijn blij Victor aan boord te hebben bij de club."