Transfernieuws

Utrecht bevestigt komst van spits met 'passeeractie, diepte en geweldig schot'

Utrecht bevestigt komst van spits met 'passeeractie, diepte en geweldig schot'

31-01-2023 14:09

FC Utrecht heeft de komst van Anthony Descotte afgerond. De Domstedelingen huren de 19-jarige aanvaller tot het einde van het seizoen bij RSC Charleroi.   

Utrecht heeft Descotte voor minimaal een half jaar gehuurd, met een optie op nog een seizoen. Bovendien heeft de club uit de Domstad ook een koopoptie op de aanvaller bedongen. "Anthony is snel, heeft een goede passeeractie, veel diepte in zijn spel en een geweldig schot in beide benen", aldus technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite.

"Hij is bovendien leergierig en gedreven: een op en top professional. Deze combinatie van factoren maakt dat we zeer verheugd zijn over zijn komst naar FC Utrecht. We geven hem de tijd om zichzelf thuis te voelen in Utrecht, zodat hij in een vertrouwde omgeving de volgende stappen kan zetten in zijn ontwikkeling", besluit hij.

In Utrecht mag Descotte de concurrentiestrijd aangaan met Bas Dost en Anastasios Douvikas. De Belg kwam tot nu toe 24 keer in actie voor de jeugdelftallen van België en speelde achttien wedstrijden in de Jupiler Pro League.