Transfernieuws

Update: FC Utrecht zwaait Sylla uit, aanvaller vertrekt naar de Ligue 2

Update: FC Utrecht zwaait Sylla uit, aanvaller vertrekt naar de Ligue 2

31 januari - 23:44 Laatste update: 23:55

FC Utrecht wacht een drukke Deadline Day. Voetbal International meldt dat Victor Jensen en Anthony Descotte hard op weg zijn naar de Domstad, terwijl Moussa Sylla terug zal keren naar Frankrijk.

'FC Utrecht is met Charleroi in gesprek over een huur van een half jaar voor Descotte, waarbij een optie tot koop onderdeel is van de afspraken', schrijft VI. De negentienjarige Belg zal naar verluidt bij de beloftenploeg van Utrecht beginnen, om vervolgens door te stromen naar de hoofdmacht. Ook Ajacied Jensen is hard op weg naar de Domstad. De 22-jarige Deen moet in Utrecht stappen gaan maken in zijn ontwikkeling, de deal wordt naar verluidt dinsdag nog wereldkundig gemaakt.

Sylla gaat juist vertrekken bij Utrecht. Volgens L’Équipe vertrekt de Franse aanvaller dinsdag nog naar Ligue 2-club SM Caen. De Franse spits is inmiddels in zijn geboorteland en heeft al een medische keuring ondergaan bij de club op het tweede niveau van Frankrijk. Hij kon dit seizoen niet rekenen op veel speelminuten in de Domstad, waardoor hij graag zou willen vertrekken uit Nederland. Sylla gaat een contract tot de zomer van 2025 tekenen bij Caen.

Update: FC Utrecht heeft dinsdagavond afscheid genomen van Moussa Sylla. De rechtsbuiten keert terug naar Frankrijk, waar hij tot 2020 speelde, en gaat aan de slag bij SM Caen. Het houdt in dat Sylla in de Ligue 2 zijn carrière vervolgt. "Dat Moussa over talent beschikt, staat buiten kijf. Dat geldt ook voor het feit dat de concurrentie in onze voorhoede groot is. Moussa maakte kenbaar graag meer speelminuten te maken, waarop SM Caen interesse toonde", laat technisch directeur Jordy Zuidam weten op de clubsite

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!