Wedstrijdverslag

Depay ziet vanaf de bank hoe Atlético met kleinst mogelijke marge Osasuna verslaat

Depay ziet vanaf de bank hoe Atlético met kleinst mogelijke marge Osasuna verslaat

29-01-2023 18:18 Laatste update: 18:19

Atlético Madrid heeft zondagmiddag met 0-1 gewonnen op bezoek bij Osasuna. Los Rojiblancos deden daarmee goede zaken in de strijd om Champions League-voetbal. Memphis Depay bleef negentig minuten lang op de bank.

De eerste helft was er eentje zonder al te veel spektakel. Niet gek, gezien het minieme aantal doelpunten dat beide ploegen in het huidige seizoen tegen krijgen. De eerste grote kans voor Atlético ontstond vanuit een ingooi, maar zowel Antoine Griezmann en Rodrigo De Paul wisten het net niet te vinden. Vlak voor rust kopte de Fransman nog een voorzet van Thomas Lemar over het doel.

Mede dankzij een uitstekend keepende Jan Oblak bleef Atlético om en nabij het uur op de been. De Sloveense doelman redde fantastisch op een kopbal van Moi Gómez. Een kwartier voor tijd trof Saúl Ñíguez aan de andere kant wel het doel. De Paul stuurde de invaller weg, die vervolgens koel op de keeper af kon en afrondde. De Madrilenen trokken de kleine marge in het restant toch vrij gemakkelijk over de streep.

Atlético staat zodoende weer op de vierde plaats in de Primera División, eentje die recht geeft op rechtstreekse plaatsing voor het miljardenbal. Osasuna vinden we terug op plek zeven. Komende zaterdag staat voor Atlético de derby tegen Getafe op het programma.