Nieuws

Geweldige week voor de familie Seuntjens: 'Fantastisch nieuws, we zijn gelukkig'

Geweldige week voor de familie Seuntjens: 'Fantastisch nieuws, we zijn gelukkig'

29-01-2023 09:45 Laatste update: 09:53

Mats Seuntjens beleefde een prachtige week. De aanvaller van RKC Waalwijk kreeg te horen dat zijn broer Ralf Seuntjens kankervrij is en won enkele dagen later met zijn ploeg van FC Emmen (2-0).

Ralf kwam donderdag naar buiten met het geweldige nieuws dat de activiteit van de lymfeklierkanker verdwenen was. Iets waar niet op gerekend was door de hele familie Seuntjens. "Wij wisten het al iets langer. Ralf koos zelf voor het moment om het naar buiten te brengen", reageert Mats Seuntjens voor de camera van ESPN. Dat is de mooiste dag van de week geweest. Fantastisch nieuws, natuurlijk. We hadden er eigenlijk niet eens op gerekend, maar het mocht wel zo zijn. We zijn gelukkig."

Het onverwachte nieuws was meer dan welkom. "De scan na zijn chemokuren wees gewoon uit dat het nog niet goed was", vertelt Mats. "Toen heeft hij zes weken moeten wachten. Dat is een hele erge tijd voor ons geweest, en zeker voor Ralf. Maar uiteindelijk had hij een scan en een dag later vertelde hij dat alles helemaal goed was, dat er geen activiteit meer was. Daar hadden we niet op gerekend, maar natuurlijk wel op gehoopt."

"Vervolgens was er ontlading, emoties, maar vooral vreugde en blijdschap dat het goed is", vervolgt de RKC-aanvaller. "Ik heb me echt lang niet meer zo gevoeld, maar hoe wij ons voelen is nog het minste. Het is vooral voor Ralf en zijn gezin fijn dat hij weer naar de toekomst kan kijken."