Barcelona met pijn en moeite langs Girona dankzij invaller Pedri

28-01-2023 18:29

FC Barcelona heeft zaterdagavond met 0-1 gewonnen op bezoek bij Girona FC. De ploeg van trainer Xavi vergroot daardoor het gat als koploper ten opzichte van nummer twee Real Madrid, dat later dit weekend in actie komt.

Barcelona begon met Frenkie de Jong in de basis, maar met Pedri op de bank. Hij had last van wat licht fysieke problemen. De beginfase was voor de bezoekers. Barcelona had ruim tachtig procent van het balbezit. Halverwege de eerste helft werd Xavi al gedwongen om te wisselen. Ousmane Dembélé voelde het erin schieten, waardoor Pedri vroeg in de wedstrijd zijn entree maakte.

Het overwicht van Barcelona leidde in een geïrriteerde eerste helft nog niet tot resultaat. De brilstand stond bij rust nog op het scorebord. Na een uur werd de score geopend door notabene Pedri. Na goed positiespel rondom het strafschopgebied belandde de bal bij de tweede paal voor de voeten voor de Spaanse middenvelder. Keeper Paulo Gazzaniga liet hem los, waardoor de 0-1 voor het binnentikken was. In de slotfase ontsnapte de Spaanse koploper nog aan de gelijkmaker. Ivan Martin miste een enorme kans op de gelijkmaker.

Zodoende kan Barcelona met zes punten voorsprong gaan afwachten wat Real later in het weekend doet. Zij spelen zondag om 21.00 uur in Santiago Bernabéu tegen Real Sociedad.