Barcelona bereikt halve finales Copa del Rey met schamele zege op Sociedad

25-01-2023 23:08

FC Barcelona heeft woensdagavond de halve finales van de Copa del Rey bereikt. In Camp Nou werd een tienkoppig Rel Sociedad met 1-0 verslagen. Frenkie de Jong begon in de basis.

Na veertig minuten ontving Brais Méndez de rode kaart. Barcelona profiteerde optimaal van de man-meer-situatie door vijf minuten na rust te scoren. Ousmane Dembélé maakte het enige doelpunt van de wedstrijd, al hadden dat er veel meer kunnen zijn. In de blessuretijd kroop Sociedad, dat wel moest komen, enigszins uit haar schulp. Het mocht niet baten, want de zege van Barcelona kwam niet of nauwelijks in gevaar. Twintig doelpogingen tegen vijf van Sociedad was een prima afspiegeling van de wedstrijd.

De Catalanen kunnen zich zodoende focussen op de competitiewedstrijd met Girona van aanstaande zaterdag. Donderdag staat er met Real Madrid – Atlético Madrid nog een absolute kraker op het programma in de kwartfinales van de Spaanse beker.