Transfernieuws

Cambuur heeft beet: Rienstra maakt het seizoen af in Leeuwarden

Cambuur heeft beet: Rienstra maakt het seizoen af in Leeuwarden

27-01-2023 13:39 Laatste update: 13:43

SC Cambuur heeft zich voor de rest van het seizoen versterkt met Ben Rienstra. De middenvelder ontbond zijn contract in juli vorig jaar bij Fortuna Sittard en was sindsdien clubloos. 

Cambuur maakt via de officiële kanalen bekend dat Rienstra de rest van het seizoen vastligt en bovendien al speelgerechtigd is voor het duel van zondag, wanneer Cambuur het uitgerekend opneemt tegen Fortuna, de oude club van Rienstra. De middenvelder speelde in het verleden voor onder meer PEC Zwolle, AZ Alkmaar, Willem II, sc Heerenveen, Kayserispor (Turkije) en Fortuna Sittard.

Rienstra speelde tot dusver 313 wedstrijden in de Eredivisie en is daarmee direct de meest ervaren speler in de selectie van Cambuur. Technisch manager Foeke Booy verheugt zich op de komst van de speler. "Het is een bewuste keuze om meer ervaring en leiderschap toe te voegen aan onze selectie. Daarnaast heeft Ben zelf aangegeven graag een bijdrage te willen leveren om het team verder te helpen", stelt de technisch manager. De speler komt uit de koker van trainer Sjors Ultee, die in zijn periode bij Fortuna Sittard al met de middenvelder samenwerkte.