Transfernieuws

Dolend FC Groningen presenteert verdediger: 'Hij weet wat er gevraagd wordt'

Dolend FC Groningen presenteert verdediger: 'Hij weet wat er gevraagd wordt'

27-01-2023 10:23

FC Groningen heeft de selectie versterkt met Matej Chalus. De verdediger wordt op huurbasis van Malmö FF overgenomen. Daarnaast heeft de Trots van het Noorden een koopoptie bedongen op de Tsjechisch international.

De 24-jarige stopper maakte vorig jaar de overstap van zijn vaderland naar Zweden. Een vaste basisplaats in de competitie had Chalus niet. Wel mocht hij naast een aantal competitieduels ook opdraven in twee Europa League-wedstrijden. De verdediger is enkelvoudig international namens zijn vaderland.

Het geplaagde FC Groningen zit verlegen om defensieve versterkingen: de afgelopen vijf wedstrijden gingen verloren en de noorderlingen zijn na de 0-1 zeperd tegen SC Cambuur de nieuwe hekkensluiter van de Eredivisie. "In deze fase zoeken wij naar spelers die ons meer stabiliteit gaan geven in onze strijd weg te komen uit de onderste regionen van de ranglijst", aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de clubsite.

De beleidsbepaler verwacht dat de international er direct zal staan voor FC Groningen. "Matej is een fysiek sterke centrale verdediger met duelkracht en onverzettelijkheid. Matej weet wat er in deze fase bij FC Groningen wordt gevraagd."