Transfernieuws

'Milan bezig met 'Plan Z': onderhandelingen lopen met Chelsea en AS Roma'

'Milan bezig met 'Plan Z': onderhandelingen lopen met Chelsea en AS Roma'

26-01-2023 10:45

De gesprekken tussen Hakim Ziyech en AC Milan lopen nog altijd, zo weet La Gazzetta dello Sport te melden. Chelsea zou openstaan voor een verhuur met een optie tot koop.

Nadat de linkspoot indruk had gemaakt op het WK in Qatar namens Marokko komt hij meer tot spelen toe bij The Blues. Desalniettemin zit de regerend landskampioen van AC Milan om aanvallende versterking verlegen en is ook Nicolò Zaniolo van AS Roma in beeld volgens de roze sportkrant.

De onderhandelingen tussen Ziyech, de Chelsea-directie en het bestuur van Milan zouden opnieuw geopend zijn. Eén van de problemen in de onderhandelingen is nog altijd het salaris van de technisch begaafde spelverdeler. In Londen toucheert Ziyech op jaarbasis zes miljoen euro. Vooralsnog is dat bedrag te gortig voor Milan.

Om de helft van zijn salaris te betalen tussen februari tot juni in een huurconstructie behoort wél tot de mogelijkheden, mits er in de zomer opnieuw onderhandeld kan worden over de salariskosten. Welke vraagprijs Chelsea hanteert en wat de huidige nummer twee van de Serie A voor hem wil betalen is vooralsnog onduidelijk.