Nieuws

Ultee grijpt in bij Cambuur en voert keeperswissel door: 'Het team werd onrustig'

Ultee grijpt in bij Cambuur en voert keeperswissel door: 'Het team werd onrustig'

25-01-2023 16:24 Laatste update: 16:26

Sjors Ultee grijpt in bij SC Cambuur en verwijst doelman João Virginia naar de bank. De goalie maakte in de afgelopen wedstrijden een onzekere indruk en wordt in de wedstrijd tegen FC Groningen vervangen door routinier Robbin Ruiter

Cambuur ging afgelopen weekend met 0-3 onderuit tegen Sparta en Virginia was de zondebok bij de supporters van de thuisploeg. Cambuur staat met negen punten uit zeventien wedstrijden onderaan in de Eredivisie en treft donderdagavond nummer zestien FC Groningen. Voor de degradatiekraker zal Ruiter aan de aftrap verschijnen.  

Ultee legt uit waarom hij heeft gekozen voor een keeperswissel. "João is een goede lijnkeeper met prima reflexen. De potentie voor de langere termijn zien we echt wel, alleen heeft hij de laatste weken te veel dezelfde soort fouten gemaakt, waardoor het team onrustig van werd", vertelt de oefenmeester in gesprek met Voetbal International. "Daarom hakken we nu een knoop door en kiezen we voor Robbin. Hij is een ervaren, rustige en stabiele keeper. Hoewel dat natuurlijk geen garanties geeft."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!