Nieuws

Sneer Berghuis niet nieuw: 'Tussen hem en Van der Gijp speelt het al langer'

Sneer Berghuis niet nieuw: 'Tussen hem en Van der Gijp speelt het al langer'

23-01-2023 20:16

Valentijn Driessen heeft zich in KickOff-podcast van De Telegraaf uitgelaten over het interview van Steven Berghuis na Feyenoord-Ajax. Volgens de journalist is het goed dat de middenvelder zich uit, maar de media kan niet altijd rekening houden met alle sentimenten.

"Ik vind het heel goed dat hij zich erover heeft uitgelaten. Over wat de gevolgen zijn", begint Driessen. "Hij heeft helemaal gelijk als hij zegt dat de media vaak niet weten wat de impact van bepaalde uitlatingen zijn. Maar op het moment dat je rekening moet houden met wat er allemaal achter zit, dan zou je misschien nooit meer wat kunnen zeggen. Er zijn misschien familieleden die over het minste of geringste vallen."

Berghuis sprak tijdens het interview over een aantal 'domme mensen' en noemde de René van der Gijp 'de allerdomste'. Volgens Driessen speelt er meer. "Tussen René van der Gijp en Steven Berghuis loopt het al veel langer", aldus de journalist. "Van der Gijp vindt hem niet goed genoeg als voetballer voor de internationale top en dat zegt hij iedere keer. Ik vond niet dat hij het publiek opzette tegen Steven Berghuis. Absoluut niet."

Ajax-wachter Mike Verweij neemt het op voor Berghuis. "Van der Gijp zegt elke keer dat hij alleen goed is tegen RKC, Vitesse en noem maar op. Maar wij hebben de training in Qatar gezien en als er nou één speler echt heel erg goed was, dan was het Steven Berghuis."

@voetbalnieuwsvn Schreuder en Koeman begrijpen uitbarsting Berghuis!🤬 #ajax #feyenoord #ajafey #berghuis #koeman #schreuder #vj #vjp #fy #fyp #voetbal #voetbalnieuws #eredivisie #daanjurgers #nederlandselftal #jinek #vandergijp #algemeendagblad #ad #evajinek #voorjou #ajaxfeyenoord ♬ A moist healing song - Nez Tunes