Breaking news

Defensief probleem opgelost: Feyenoord haalt moedersleutel Kasanwirjo naar De Kuip

Defensief probleem opgelost: Feyenoord haalt moedersleutel Kasanwirjo naar De Kuip

20-01-2023 19:05

Feyenoord heeft met Neraysho Kasanwirjo de potentiële opvolger van Gernot Trauner in huis gehaald. De verdediger wordt definitief overgenomen van FC Groningen, zo melden beide clubs via de officiële kanalen.

De transfer van Kasanwirjo kwam afgelopen week in een stroomversnelling. Sinds de 0-3 zege van Feyenoord tegen FC Groningen gingen beide clubs in gesprek, waarna ze elkaar snel wisten te vinden. Naar verluidt betalen de Rotterdammers een bedrag van twee miljoen euro vast exclusief bonussen. De verdediger tekent een meerjarig contract in De Kuip

Met Kasanwirjo heeft Feyenoord dan eindelijk een vervanger voor de geblesseerde Trauner. De Oostenrijker is geopereerd aan de meniscus en staat ruim drie maanden aan de kant, waardoor een defensieve aanwinst meer dan nodig was. De Stadionclub deed ook pogingen bij Kamil Piatkowski en Dennis Hadzikadunic, maar die twee spelers werden door respectievelijk KAA Gent en RCD Mallorca vastgelegd.

Kasanwirjo is een speler die goed in het profiel van Arne Slot past. De voormalig speler van Ajax kan als rechtercentrale verdediger, rechtsback en defensieve middenvelder uit de voeten, waarmee Feyenoord meerdere problemen tackelt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!