Nieuws

Update: 'Kasanwirjo-deal in afrondende fase, speler traint niet mee met Groningen'

Update: 'Kasanwirjo-deal in afrondende fase, speler traint niet mee met Groningen'

20-01-2023 07:56 Laatste update: 11:07

Feyenoord gaat er alles aan doen om Neraysho Kasanwirjo naar De Kuip te halen. De Rotterdammers zien in de verdediger van FC Groningen een welkome versterking voor de selectie, meldt 1908.nl.

Dat Feyenoord een rechtsbenige verdediger zoekt, is bekend. De Rotterdammers zagen Gernot Trauner uitvallen met een blessure waardoor de spoeling momenteel dun is op die positie. Met Kasanwirjo hoopt de Stadionclub nu de tijdelijke vervanger te hebben gevonden. Sinds afgelopen zondag zijn de twee clubs bezig met de transfer, meldt het doorgaans betrouwbare medium.

Kasanwirjo heeft een contract tot medio 2024 bij Groningen, waardoor Feyenoord wel een flinke transfersom op zal moeten hoesten. Volgens transfermarkt.com heeft de verdediger een waarde van 2,5 miljoen euro, een som die door de contractsituatie nog wel eens op zou kunnen lopen.

Kasanwirjo past goed in het profiel dat Arne Slot in spelers van Feyenoord ziet. De oefenmeester uit Berghenteim ziet graag spelers komen die op meerdere posities uit de voeten kunnen, iets wat de voormalig Ajax-speler kan. Zowel op rechts centraal, rechtsback als verdedigende middenvelder kan hij uit de voeten.

Kasanwirjo werd al eerder aan Feyenoord gelinkt, maar de kans op een transfer lijkt nu echt reëel. De Rotterdammers vingen al eerder bot bij Kamil Piątkowski (vertrok naar KAA Gent) en Dennis Hadžikadunić (vertrok naar RCD Mallorca), wat ze niet willen overkomen met de verdediger van de Trots van het Noorden.

Update: de onderhandelingen tussen Feyenoord en FC Groningen bevinden zich nu al in de afrondende fase. Neraysho Kasanwirjo traint niet mee met FC Groningen en zal naar alle verwachting binnenkort zijn handtekening zetten bij de koploper van de Eredivisie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!