Nieuws

Klassieker-deskundigen blikken vooruit: 'Als Ajax verliest, dan breekt de hel los'

Klassieker-deskundigen blikken vooruit: 'Als Ajax verliest, dan breekt de hel los'

19-01-2023 20:44 Laatste update: 20:51

De Klassieker van aanstaande zondag gaat van gigantisch belang zijn voor Ajax, verwacht Hedwiges Maduro. De analist verwacht dat de hel zal losbreken, mochten de Amsterdammers verliezen van rivaal Feyenoord.

In gesprek met Voetbal International wordt Maduro gevraagd wie nou de grote favoriet is voor de komende Klassieker. "Favoriet is een groot woord, ik vind ze gelijkwaardig momenteel. Als Ajax verliest, dan breekt de hel los. Verliest Feyenoord, dan zal het wat rustiger zijn", verwacht de oud-international. "Ik denk dat bij Ajax heel veel mensen met een gespannen blik naar De Klassieker kijken. Dat er gewonnen móét worden."

Oud-Ajacied Siem de Jong vindt ondanks de stand op de ranglijst dat Feyenoord geen favoriet is. "Ajax is een beetje zoekende, maar ze hebben nog steeds heel veel kwaliteit, op basis daarvan vind ik Ajax de favoriet. Ajax heeft in het verleden ook vaak genoeg gewonnen in De Kuip, ik heb er zelf ook mooie herinneringen aan, ik heb daar niet vaak verloren. Het zijn altijd speciale, beladen en mooie wedstrijden, waar de vorm niet altijd de doorslag geeft."

Voormalig Feyenoord-trainer Mario Been vindt wel dat de Rotterdammers favoriet zijn. "Eens, Feyenoord speelt thuis en er is nog geen uitpubliek bij. Alleen daardoor ben je misschien al favoriet in mijn ogen", vertelt de analist. "Het is bij Feyenoord ook een stuk rustiger dan bij Ajax, in zijn hele hoedanigheid. Feyenoord wil er nog wat bij, Ajax heeft misschien juist wel te veel spelers. Daar moeten ze enorm veel keuzes maken, die leiden tot discussie en frustratie."