Transfernieuws

In kannen en kruiken: SC Cambuur haalt Mahi op huurbasis naar Leeuwarden

In kannen en kruiken: SC Cambuur haalt Mahi op huurbasis naar Leeuwarden

17-01-2023 16:11 Laatste update: 16:14

Mimoun Mahi speelt tot het eind van het seizoen op huurbasis voor SC Cambuur, meldt de club uit Leeuwarden. De 28-jarige aanvaller komt over van FC Utrecht.

Mahi kwam in de zomer van 2020 transfervrij over van het Zwitserse FC Zürich en speelde sindsdien vijftig officiële wedstrijden voor FC Utrecht. De Marokkaanse aanvaller kon dit seizoen rekenen op weinig minuten, waardoor hij er in samenspraak met de club voor heeft gekozen om verhuurd te worden. Eredivisionist SC Cambuur is zijn nieuwe werkgever voor de rest van het seizoen.

"Mimoun heeft, na zijn blessureleed, baat bij het maken van zoveel mogelijk speelminuten om weer topfit te worden", vertelt Jordy Zuidam, technisch directeur van FC Utrecht, op de clubkanalen. "Op dit moment is het perspectief daarop bij ons simpelweg geringer dan in Leeuwarden bij SC Cambuur. Die situatie zorgde ervoor dat wij en Mimoun openstonden voor deze tijdelijke overstap. We wensen Mimoun een succesvolle tweede seizoenshelft toe in Friesland."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!