Transfernieuws

Vertrek Memphis niet uitgesloten: 'Als er iemand gaat, wil ik een vervanger'

Vertrek Memphis niet uitgesloten: 'Als er iemand gaat, wil ik een vervanger'

14-01-2023 12:24

Xavi Hernández stelt dat hij liever geen spelers ziet vertrekken in de winter. De Spanjaard sluit echter een vertrek van de in belangstelling staande Memphis Depay niet uit.

Zondag neemt FC Barcelona het op tegen Real Madrid in de finale van de Supercopa de España. Op het persmoment voorafgaande aan de wedstrijd ging Xavi kort in op het mogelijke vertrek van Memphis die in de belangstelling staat van Atlético Madrid. "Ik wil niet dat er iemand weggaat. Ik ga niet in op namen. Maar als iemand vraagt om te vertrekken, moet er een andere speler in zijn plaats komen om het verlies te compenseren."

De kans op speelminuten voor de Nederlander tegen Real Madrid is klein. Afgelopen donderdag bleef Memphis tegen Real Betis de gehele wedstrijd op de bank en de kans is klein dat de aanvaller tegen De Koninklijke wel speeltijd krijgt. "Ik weet nog niet met welke aanvallers ik morgen ga spelen. Iedereen is beschikbaar. Ansu Fati? Hij kwam erin en maakte het verschil. Iedereen moet voorbereid zijn", vertelde Xavi over zijn mogelijke opstelling.