Nieuws

Kassa rinkelt voor De Treffers na bekerstunt: 'De penningmeester is zeer tevreden'

Kassa rinkelt voor De Treffers na bekerstunt: 'De penningmeester is zeer tevreden'

12-01-2023 14:30

De Treffers houden een aardig zakcentje over aan de stunt in de KNVB Beker. De tweededivisionist schakelde donderdag SC Cambuur uit, stroomt door naar de achtste finales en daar staan de nodige premies tegenover.

Bij het kwalificeren van de KNVB Beker verdienden De Treffers al 12.500 euro en met het bereiken van de tweede ronde werd 30.000 euro verdiend. De stunt op Cambuur levert nog eens 50.000 euro op aan premies. Dan wordt de grote hoeveelheid toeschouwers en daarmee de entreegelden en kantine-opbrengst nog niet eens meegerekend. Al met al is de club inmiddels een ton rijker.

De Gelderlander ging in gesprek met John Meeuwsen, secretaris bij De Treffers. "We doen geen uitspraken over onze inkomsten en uitgaven, maar de penningmeester is blij", wordt gesteld. Met het succes komen echter ook de nodige kosten. "Na de afgelopen coronajaren is dit een sportief én financieel goed seizoen. Al moeten we niet vergeten dat we door het toernooi ook een extra kostenpost hebben voor materieel en personeel dat we moesten inhuren: stewards, beveiligers en verkeersregelaars."

De tegenstander in de achtste finale is nog onbekend, maar met een sterke tegenstander kan de club op nog meer premies rekenen. Bij een duel tegen PSV of Ajax wordt de wedstrijd waarschijnlijk live op televisie uitgezonden en daar staat 16.000 euro tegenover.