Nieuws

Doelman Branderhorst houdt NEC op de been: 'Maakt mij beter en houdt hem scherp'

Doelman Branderhorst houdt NEC op de been: 'Maakt mij beter en houdt hem scherp'

12-01-2023 09:49 Laatste update: 09:58

Mattijs Branderhorst is dit seizoen de tweede doelman bij NEC Nijmegen, maar hield zijn ploeg in het bekerduel met Almere City meermaals goed op de been. Met de komst van Jasper Cillessen is de sluitpost het leeuwendeel van zijn speelminuten kwijtgeraakt. 

NEC won het bekeraffiche relatief eenvoudig met 0-4, maar Almere City had zeker kansen om de score te openen. Jeredy Hilterman kreeg na enkele minuten een grote kans, maar Branderhorst voorkwam het doelpunt. "Het is lekker om weer eens een wedstrijd te spelen die ergens om gaat", stelt de doelman na afloop. "Die druk om te presteren is fijn. De nul houden is altijd fijn. Het is ook een doel van ons team om dat vaker te doen. Dan telt de beker ook mee."

Branderhorst begrijpt dat Cillessen voor hem staat in de pikorde. "Met Jasper hebben we natuurlijk een topkeeper. Na Ajax was ik ook heel blij voor hem. Ik heb liever dat mijn concurrent het goed doet op het veld. Dan sta ik er zelf ook beter op. Wanneer hij het slecht zou doen en ik word niet opgesteld, dan gaat men zich ook afvragen wat ik op de training laat zien. Ik ben blij dat hij het zo goed doet en ik probeer zo kort mogelijk achter te zitten. Elke dag op de training probeer ik hem te verslaan. Dat is een mooie strijd die mij motiveert. Het maakt mij beter en het houdt hem scherp. Dat is ideaal lijkt me", meent Branderhorst.

De doelman hoopt op meer speeltijd en wil zich sowieso aan zijn contract houden. "Er zijn gesprekken geweest met de club. Zij zijn natuurlijk erg blij met een tweede keeper zoals ik. Ik begrijp dan ook dat ze mij graag willen behouden en ik heb ook een contract tot aankomende zomer. Daar zal ik mij dan aan houden. Als er iets heel moois komt en er ligt een leuk bedrag op tafel, dan is het anders."