Breaking news

'Weghorst-transfer naar United op haar na rond, één laatste voorwaarde Besiktas'

'Weghorst-transfer naar United op haar na rond, één laatste voorwaarde Besiktas'

10-01-2023 19:11 Laatste update: 19:35

Manchester United heeft een mondeling akkoord met Besiktas en Burnley bereikt over Wout Weghorst. Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde Fabrizio Romano. 

Manchester United heeft Weghorst bijna binnen na het bereiken van een mondeling akkoord met Besiktas en Burnley. Er is alleen nog een voorwaarde waar Besiktas zich aan vasthoudt: de Turkse club wil namelijk een vervanger halen voor de international van het Nederlands elftal.

Besiktas krijgt ongeveer drie miljoen euro vanuit Manchester overgemaakt als de transfer van Weghorst daadwerkelijk tot stand komt. De Turkse club huurt de spits momenteel van Burnley, maar dat contract komt door middel van die betaling dus ten einde. Het enige wat dus nog dient te gebeuren is dat Besiktas een vervanger aantrekt.

Weghorst was de afgelopen maanden uitstekend bezig bij de Turken. In achttien wedstrijden scoorde de spits negen keer. Ook kende de aanvaller tussendoor een opvallend WK. De spits vertolkte de absolute hoofdrol bij Oranje in de kwartfinale tegen Argentinië, maar uiteindelijk volgde wel een uitschakeling.

Manchester United is hard op zoek naar een spits na het vertrek van Cristiano Ronaldo. The Glazers hebben United echter in de verkoop gezet, waardoor grote aankopen niet aan de orde zijn. Mede daarom werd er gefocust op huurtransfers.