Barça wint roodgekleurde topper tegen Atlético, Nederlanders hebben weinig invloed

08-01-2023 22:55 Laatste update: 23:01

FC Barcelona is erin geslaagd om de topper tegen Atlético Madrid winnend af te sluiten. De Catalanen wonnen met 0-1 in het Wanda Metropolitano door een doelpunt van Ousmane Dembélé.

Het was Barcelona dat vanaf het begin van de wedstrijd liet zien met wat voor doel het naar Madrid was afgereisd. De koploper van de Primera División liet duidelijk blijken dat het wilde profiteren van het puntverlies van Real Madrid tegen Villarreal CF van zaterdag (2-1) en creëerden veel kansen. Ansu Fati, Ousmane Dembéle en Pedri kregen de nodige mogelijkheden, maar stuitte telkens op de goed opererende defensie van de Madrilenen.

Halverwege de eerste helft was het dan toch raak voor Barcelona. Na een geweldige rush van Pedri werd Gavi bediend, die zich van een Atlético Madrid-verdediger af wist te slaan en de bal bij Dembélé kreeg. De Fransman maakte geen fout en maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Atlético Madrid werd nog gevaarlijk via een kopbal van Jose Maria Gimenez en een afstandspegel van Antoine Griezmann, maar verder bleven hele grote kansen uit. Het hoogtepunt van de tweede helft waren de twee rode kaarten die werden gegeven aan Stefan Savic en Ferran Torres. Het tweetal vocht het letterlijk uit op het veld en mocht zich daaroor vroegtijdig in de kleedkamer gaan melden. In het slot van het duel was het bijna Griezmann die voor de gelijkmaker zorgde, maar zijn inzet werd door de lijn gehaald door Ronald Araujo.

Bij Barcelona speelde Frenkie de Jong een uur, terwijl Memphis Depay de hele wedstrijd vanaf de bank toe moest kijken. Door de overwinning van de Catalanen staan ze nu drie punten los van nummer twee Real Madrid.