Opstellingen

De Jong in basis voor kraker tegen Atlético: opnieuw geen plek voor Memphis

De Jong in basis voor kraker tegen Atlético: opnieuw geen plek voor Memphis

08-01-2023 19:36

De opstelling van FC Barcelona voor de La Liga-kraker tegen Atlético Madrid is bekend. De Blaugranas treden met Frenkie de Jong in de basis aan. Memphis Depay zit op de bank.

Voor laatstgenoemde zal de reservebeurt een hard gelag zijn. Robert Lewandowski ontbreekt de komende drie duels bij Barcelona wegens een schorsing, waardoor de kans op speelminuten voor de Nederlander groter zijn. Desalniettemin moet de Oranje-international genoegen nemen met een plek op de bank. Xavi geeft in de voorhoede de voorkeur aan Ansu Fati en Ousamane Dembélé. Naar verwachting verschijnt Gavi als valse nummer negen aan de aftrap.

Om 21.00 uur wordt er gevoetbald in het Wanda Metropolitana en gaat FC Barcelona op zoek naar de eerste competitiezege van 2023. De ploeg van trainer Xavi Hernández verkeert niet in de beste vorm: tegen Espanyol werd op 31 december met 1-1 gelijkgespeeld na een knotsgek duel in La Liga en midweeks had FC Barcelona de handen vol aan derdeklasser CF Intercity in de strijd om de Copa del Rey. De Catalanen hadden een verlenging nodig om af te rekenen met de laagvlieger: 3-4.

De opstelling van FC Barcelona: Ter Stegen; Koundé Araújo, Christensen, Baldé; Pedri, De Jong, Busquets; Dembélé, Gavi, Ansu Fati.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!