Transfernieuws

'Ajax gaat van Rulli duurste Eredivisie-keeper ooit maken: clubs nagenoeg rond'

'Ajax gaat van Rulli duurste Eredivisie-keeper ooit maken: clubs nagenoeg rond'

04-01-2023 20:35

Volgens TyC Sports is het een kwestie van tijd voordat de transfer van Gerónimo Rulli naar Ajax rondkomt. Het Argentijnse medium weet dat Villarreal overtuigd is geraakt door het tweede bod van de Amsterdammers.

De twee partijen zouden nagenoeg rond zijn over een transfersom voor de doelman. Het is nog niet duidelijk welk bedrag er met de transfer gemoeid is. 'Gerónimo Rulli staat op het punt om naar Ajax te verhuizen', schrijft TyC Sports. Naar verluidt was het eerste bod ter waarde van in totaal tien miljoen euro niet genoeg om de Spanjaarden te overtuigen. Daarvan zou vijf miljoen euro als variabele transfersom gelden.

De dertigjarige Rulli zou openstaan voor een transfer naar Nederland, ondanks dat hij al 2,5 jaar lang de onbetwiste nummer één is onder de lat bij El Submarino Amarillo. Voordat de Argentijn naar Villarreal verkaste, keepte hij onder meer voor Montpellier en Real Sociedad. Zijn marktwaarde wordt door Transfermarkt.de geschat op een bedrag van tien miljoen euro.

De verwachting is dat Rulli zichzelf binnenkort de duurste Eredivisie-doelman aller tijden mag noemen. Momenteel staat het record nog op de naam van Joël Drommel. PSV betaalde in de zomer van 2021 3,5 miljoen euro aan FC Twente om zich van zijn diensten te verzekeren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!