Transfernieuws

'Rulli prioriteit nummer één bij Ajax, tweede bod is naar verwachting voldoende'

'Rulli prioriteit nummer één bij Ajax, tweede bod is naar verwachting voldoende'

04-01-2023 06:54
2

Geronimo Rulli moet snel de eerste winterversterking van Ajax gaan worden, meldt De Telegraaf. De Amsterdammers zagen een openingsbod van tafel geschoven worden, maar hopen alsnog snel tot een akkoord te komen over een transfer van de Argentijn.

Volgens de ochtendkrant ligt er voor Rulli een meerjarig contract klaar in de Johan Cruijff Arena en wordt het tweede bod in de loop van de week naar verwachting wel geaccepteerd door Villarreal, zijn huidige club. De kans dat de Argentijnse wereldkampioen al in actie kan komen tegen NEC, lijkt alleen wel erg klein te zijn.

Wanneer Rulli zijn handtekening bij Ajax heeft gezet, betekent dat definitief dat Andries Noppert niet meer naar de club komt. Volgens De Telegraaf staat de doelman van SC Heerenveen als derde optie op de lijst. De optie die nog voor hem in de pikorde staat is Brentford-doelman David Raya.

Met Rulli hoopt Ajax een ervaren, maar toch jongere doelman dan Pasveer en Stekelenburg aan zich te binden. De doelman speelde in de jeugdacademie van Estudiantes, vertrok daarna naar het Uruguayaanse Deportivo Maldonado. In 2014 maakte Rulli de overstap naar Europa om voor Real Sociedad te keepen, waarna hij vervolgens door Manchester City werd gekocht en gelijk weer aan de Baskische club werd verhuurd. Uiteindelijk werd Villarreal zijn bestemming, de club waar hij momenteel nog steeds wekelijks zijn doel schoon probeert te houden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!