Transfernieuws

Rosenborg hoopt op langer verblijf Ajax-huurling: 'Komen we openlijk voor uit'

Rosenborg hoopt op langer verblijf Ajax-huurling: 'Komen we openlijk voor uit'

04-01-2023 15:08

Rosenborg BK hoopt Ajax-huurling Viktor Jensen langer aan de club te binden. De middenvelder van de Amsterdammers werd in 2022 ook al verhuurd aan de Noorse topclub.

"We komen er openlijk voor uit dat we hem graag willen behouden", laat technisch directeur Mikael Dorsin weten tegenover Tipsbladet. "Er zijn echter drie partijen die daarmee moeten instemmen: Rosenborg, Ajax en Victor. Als Victor hier wil blijven en wij eruit kunnen komen met Ajax, dan houden we hem graag hier."

"We hebben veel plezier aan hem beleefd. Hij is iedere week beter geworden", vervolgt Dorsin. "Hij heeft bijna iedere wedstrijd gespeeld en heeft zich hier goed ontwikkeld. We zijn blij dat we over hem hebben kunnen beschikken, maar een langer verblijf moet wel reëel zijn. We hebben het niet opgegeven, iedereen is ermee bezig, en we zullen zien of we een oplossing vinden. We hebben goed contact met hem en zijn vertegenwoordigers, maar hij staat onder contract bij Ajax. Dus Ajax heeft natuurlijk ook iets te zeggen."

Vooral in de laatste fase van de competitie was Jensen op dreef bij Rosenborg. De Ajax-huurling scoorde vier doelpunten en gaf drie assists in de laatste drie competitiewedstrijden. Jensen (22) heeft nog een contract tot medio 2024 bij de Amsterdammers en speelde pas twee keer in de hoofdmacht.