Nieuws

FC Groningen stelt Van der Ree officieel aan als hoofdtrainer voor restant seizoen

FC Groningen stelt Van der Ree officieel aan als hoofdtrainer voor restant seizoen

02-01-2023 11:58 Laatste update: 12:03
1

Dennis van der Ree maakt het seizoen officieel af als hoofdtrainer van FC Groningen. De 43-jarige oefenmeester maakte sinds het vertrek van Frank Wormuth begin december al de dienst uit bij de Trots van het Noorden, maar toen als interim-coach.

Van der Ree was al bij FC Groningen actief als assistent-trainer, maar mag het nu dus op een trede hoger gaan doen. Aanvankelijk keek de clubleiding naar andere initiatieven, maar daarbij ving het telkens bot. Onder meer Joseph Oosting, Dick Schreuder en Dick Lukkien gaven aan geen interesse te hebben in een overstap of niet te kunnen.

Van der Ree krijgt daarom het vertrouwen van FC Groningen. Hij beschikt al over de vereiste UEFA Pro-diploma's en heeft dus geen belemmeringen in een eventueel langer verblijf. Op de clubwebsite spreekt hij over een mooie kans die zich onverwacht voordoet. "Ik heb de overtuiging dat ik samen met de rest van mijn staf de club kan helpen en FC Groningen-waardige resultaten kan neerzetten. Ik ben de club dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen. Samen met de mensen om mij heen en de spelersgroep gaan we keihard werken aan een goed 2023."

De bekerwinnaar van 2015 staat momenteel op de vijftiende plaats in de Eredivisie. Komende zondag wordt het seizoen ook voor hen officieel hervat met de uitwedstrijd tegen Excelsior.