Arsenal vergroot gat met City naar zeven punten na bloedspannend duel met Brighton

31-12-2022 20:25 Laatste update: 20:29

Arsenal heeft zaterdagavond gedaan wat het moest doen en heeft afgerekend met in de Premier League. De ploeg van Mikel Arteta leek met een 3-0 voorsprong een gemakkelijke avond tegemoet te gaan, maar moest uiteindelijk nog alle zeilen bijzetten om de winst veilig te stellen. Het werd 4-2 voor de koploper van de Premier League, waardoor het gat met Manchester City nu is opgelopen tot zeven punten.

Arsenal zag City eerder op zaterdag gelijkspelen tegen Everton en wist dat een overwinning het gat naar maar liefst zeven punten zou vergroten. The Gunners begonnen ideaal aan het duel met The Seagulls en kwamen na een minuut al op voorsprong. Bukayo Saka kreeg de bal via de kluts bij zich en haalde uit. Arsenal bleef na de openingstreffer de betere ploeg, maar moest lang wachten in de eerste helft tot de tweede treffer viel. Martin Ødegaard haalde de trekker over en zette de 2-0 op het bord.

Vlak na rust was het Eddie Nketiah die weer zijn waarde bewees en de bal van dichtbij binnentikte. De wedstrijd leek gespeeld, maar Brighton gaf ondanks de grote achterstand niet op en bleef voetballen. Arsenal liet de teugels vieren en dat leidde tot de verdiende tegentreffer. Kauro Mitoma werd knap vrijgespeeld en schoot beheerst in de hoek binnen. Zes minuten later zorgde Gabriel Martinelli voor de 4-1 na een splijtende pass van Ødegaard en leek de wedstrijd wederom gespeeld.

Een kwartier voor tijd zorgde Evan Ferguson echter voor de aansluitingstreffer en besloot Brighton nog één keer alles op alles te zetten. Het leidde zelfs tot de 4-3, maar die treffer werd afgekeurd. Door de overwinning staat Arsenal zeven punten los en doet de club uit Londen zeer goede zaken. Brighton blijft op de achtste plaats steken.