Nieuws

Haaland blijft verbazen: wederom aantal records verbroken na dubbelslag voor City

Haaland blijft verbazen: wederom aantal records verbroken na dubbelslag voor City

28-12-2022 23:14

Erling Braut Haaland scoorde woensdagavond tweemaal voor Manchester City tegen Leeds United. De Noor brak zo wederom de nodige records.

In de eerste helft leek Haaland het vizier niet op scherp te hebben staan. De spits miste twee grote kansen, maar in de tweede helft maakte hij alles goed. Tweemaal wist de Noors international het net te vinden. Zo maakte Haaland zijn negentiende en twintigste treffer van het seizoen in de Premier League.

Ten eerste is Haaland zijn vader Alf Inge Haaland, die in totaal achttien doelpunten maakte in de Premier League, na veertien duels al voorbij. Bovendien is er in de geschiedenis van de Engelse topcompetitie geen enkele speler die zo snel bij de twintig competitiedoelpunten kwam als Haaland.

Haaland heeft in totaal al 26 gescoord voor Manchester City dit seizoen. Nog nooit eerder had Pep Guardiola een speler onder zijn hoede die zo snel 25 keer tot scoren kwam. Lionel Messi had er 28 wedstrijden voor nodig, terwijl Haaland het in twintig duels deed.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!