Breaking news

Kogel door de kerk: Blind en Ajax uit elkaar, contract van linksback ontbonden

Kogel door de kerk: Blind en Ajax uit elkaar, contract van linksback ontbonden

27-12-2022 14:50 Laatste update: 15:04
3

Ajax heeft het contract van Daley Blind per direct ontbonden. De linksback kan daardoor gratis de deur uit lopen bij Ajax

"We zijn de afgelopen dagen met Daley tot overeenstemming gekomen om het nog lopende contract te beëindigen", reageert algemeen directeur Edwin van der Sar op het vertrek. "Ik hoop dat hij bij een andere club nog een mooi vervolg gaat geven aan de laatste fase van zijn succesvolle voetballoopbaan. Er is met Daley afgesproken dat we samen gaan bepalen bij welke wedstrijd hij in de ArenA op een mooie manier afscheid kan nemen van de supporters."

Blind keerde in 2018 terug bij Ajax na een mooie periode bij Manchester United en speelde sinds zijn terugkeer vrijwel alles. Dit seizoen kwam daar verandering in. De linksback leefde op gespannen voet met trainer Alfred Schreuder en verloor de laatste duels voor het WK zelfs zijn basisplaats. Mede daardoor is besloten om het tot medio 2023 lopende contract van de verdediger te ontbinden.

Het Royal Antwerp FC van Mark van Bommel en Marc Overmars zou geïnteresseerd zijn om de verdediger over te nemen van de Amsterdammers, maar met zijn transfervrije status is het nog geen uitgemaakte zaak dat Blind naar de Jupiler Pro League trekt.