Nieuws

'Farfán is een van de beste spelers uit de recente geschiedenis in Zuid-Amerika'

'Farfán is een van de beste spelers uit de recente geschiedenis in Zuid-Amerika'

24-12-2022 12:14

Jefferson Farfán is een van de beste Zuid-Amerikaanse voetballers van de afgelopen jaren. Dat vindt oud-teamgenoot Carlos Salcido. De twee speelden jaren samen bij PSV.

"Hij is een van de meest complete spelers die ik ooit heb gezien", aldus Salcido (42) tegenover TV Peru Deportes over de recent gestopte aanvaller. "Hij is behendig, sterk, snel, kan goed koppen en kan een vrije trap nemen. Het was prettig om met hem op het veld te staan. Ik zeg al langer, en dus niet omdat hij met pensioen gaat, dat hij een van de beste spelers is uit de recente geschiedenis in Zuid-Amerika."

Farfán speelde van 2004 tot en met 2008 170 keer voor PSV en scoorde daarin 67 keer. "Ik denk dat hij in een betere competitie had gespeeld als hij Braziliaans of Argentijns was', aldus Salcido. 'Met zijn kwaliteiten had hij op een WK moeten spelen", gaat de Mexicaan verder over de Peruviaan. "Toen ik in Nederland kwam, werd ik goed opgevangen door hem. Hij heette mij en Carlos Salcido welkom en maakte het ons makkelijker om ons aan te passen."

"Hij is altijd vrolijk en heeft altijd een glimlach op zijn gezicht. In Nederland heeft iedereen respect voor hem, voor zijn grote carrière en voor de prijzen die hij heeft gewonnen", looft de oud-verdediger Farfán. "Jefferson heeft gewacht op het juiste moment om met pensioen te gaan. Hij heeft gedaan wat hij altijd al wilde: afsluiten bij een club waar hij van houdt, met een landstitel. In Nederland hield hij de verrichtingen van Alianza Lima altijd al in de gaten."