Nieuws

Omhaal Richarlison verkozen tot mooiste WK-doelpunt, Gakpo grijpt naast prijs

Omhaal Richarlison verkozen tot mooiste WK-doelpunt, Gakpo grijpt naast prijs

23-12-2022 13:54 Laatste update: 13:56

De omhaal van Richarlison is verkozen tot het mooiste doelpunt van het WK-voetbal in Qatar. Ook het doelpunt van Cody Gakpo tegen Ecuador was genomineerd, maar de Oranje-international grijpt dus naast de prijs.

Richarlison scoorde de spectaculaire omhaal in de eerste groepswedstrijd tegen Servië. Ruim een kwartier voor tijd schoot de Braziliaanse spits op prachtige wijze de 2-0 voor Brazilië tegen de touwen op aangeven van Vinícius Júnior.

Gakpo maakte ook kans op de prijs voor het mooiste doelpunt van het toernooi. De PSV'er schoot tegen Ecuador op aangeven van Davy Klaassen snoeihard de 1-0 achter sluitpost Hernán Galíndez. De goals van Vincent Aboubakar (Kameroen), Salem Al Dawsari (Saoedi-Arabië), Luis Chávez (Mexico), Enzo Fernández (Argentinië), Kylian Mbappé (Frankrijk) en Paik Seung-ho (Zuid-Korea) waren ook genomineerd.

De prijs wordt sinds 2006 uitgereikt. Richarlison is de eerste Braziliaan die deze onderscheiding in ontvangst mag nemen. Maxi Rodríguez (Argentinië, 2006), Diego Forlán (Uruguay, 2010), James Rodríguez (Colombia, 2014) en Benjamin Pavard (Frankrijk, 2018) ontvingen de prijs eerder.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!