Opinie

United weer een optie voor Frenkie? Het is dringen op het middenveld bij Barça

United weer een optie voor Frenkie? "Het is dringen op het middenveld bij Barça"

21-12-2022 06:30
1

Erik ten Hag hervat zijn avontuur bij Manchester United woensdagavond met een thuisduel tegen Burnley in het kader van de League Cup. Op 1 januari opent de transfermarkt weer haar deuren. Daarmee rijst direct de vraag: komt Frenkie de Jong in de winter wel of niet naar Old Trafford? In de aflevering van deze week van  The King of Manchester-podcast van VoetbalNieuws wordt de situatie van de Nederlander besproken.

Het WK is nog maar enkele dagen achter de rug, maar United trapt woensdag om 21.00 uur af tegen de koploper van het Championship. Onlangs brachten diverse Britse media naar buiten dat Frenkie de Jong en Erik ten Hag een onderhoud hebben gehad. Daarin zou de middenvelder aangegeven te hebben open te staan voor een transfer naar Engeland. "Het zou de grootste stunt zijn, nog boven de komst van Antony", klinkt het in de podcast.

De Jong was aan het begin van het seizoen geen vaste waarde bij FC Barcelona, maar knokte zich in de laatste weken van het WK terug. Toch is het allerminst zeker dat de Oranje-international zijn basisplaats zomaar behoudt. FC Barcelona is volgens informatie van Mundo Deportivo druk bezig met de komst van Azzedine Ounahi, smaakmaker bij Marokko in Qatar.

"Het lijkt er wel af te hangen wat er met hem gebeurt. Die was weergaloos op het WK, Luis Enrique wist ook niet wat hij zag. Het wordt dringen voor De Jong op het middenveld als je daar Busquets, Gavi, Pedri en straks ook Ounahi hebt. Frenkie is de speler die het voetballende vermogen van United op gang kan brengen." Toch zou een transfer naar United voor verbazing zorgen bij de heren aan tafel. "Manchester City of Bayern past beter bij Frenkie: spelen voor de prijzen."

The King of Manchester-podcast is een eigen productie van VoetbalNieuws. In de podcast staan de prestaties van Erik ten Hag bij Manchester United centraal. Op wekelijkse basis verschijnt er een aflevering waarin de redacteuren en gasten zich buigen over de actualiteit rondom de Engelse topclub.