Wedstrijdverslag

Unnerstall sta-in-de-weg voor Feyenoord: FC Twente zit in de koker

Unnerstall sta-in-de-weg voor Feyenoord: FC Twente zit in de koker

15-12-2021 23:24

Feyenoord is gestrand in de tweede ronde van de KNVB Beker. De uitwedstrijd tegen FC Twente was op voorhand al een lastige loting en in de praktijk bleken de Rotterdammers niet opgewassen tegen de Twentse muur die luistert naar de naam Lars Unnerstall. 

Met Lutsharel Geertruida, Alireza Jahanbakhsh en Cyriel Dessers in de basis had Arne Slot zijn elftal op drie plaatsen gewijzigd. In de eerste helft was Feyenoord - mede door de bedrijvige Guus Til - de bovenliggende partij in Enschede. Kansen van Dessers, Jahanbakhsh en Geertruida bleven onbenut, terwijl een schot op de paal van Ramiz Zerrouki het enige was wat Twente ertegenover kon stellen.

Vlak na rust greep Feyenoord via Dessers de leiding. De spits werd vrijgelaten in het strafschopgebied en promoveerde een voorzet van Jahanbakhsh tot doelpunt. De Rotterdammers kregen in het vervolg van het duel kans op kans, maar steeds kwam Unnerstall als winnaar uit de strijd. Dat Giovanni Troupée de gelijkmaker maakte, was dan ook vooral toe te schrijven aan het keeperswerk van de Duitser.

Er volgde een verlenging die leek uit te monden op strafschoppen. Tot invaller Manfred Ugalde met een bekeken schuiver voor de winnende goal zorgde. Een enorme kater voor het Rotterdamse kamp, dat met een ander gevoel dan gewenst zal toewerken naar de Klassieker van aanstaande zondag.