Nieuws

Mulder vergelijkt Messi en Mbappé: 'Volmaakte techniek en zo geweldig slim'

Mulder vergelijkt Messi en Mbappé: 'Volmaakte techniek en zo geweldig slim'

17-12-2022 07:30

Lionel Messi en Kylian Mbappé staan zondag tegenover elkaar in de WK-finale en zijn tot dusver zeer belangrijk geweest voor de eigen ploeg. Jan Mulder vergelijkt de twee wereldspelers, die op een totaal andere wijze het spelletje spelen.

Messi stal de show in de halve finale tegen Kroatië en vooral de assist van de derde goal zal nog lang in het geheugen van velen gegrift staan. Mulder zag het met een glimlach. "Fantastisch", lacht de oud-voetballer tegenover het Algemeen Dagblad. "Wat Messi doet, is punniken. Hij punnikt zich het hele veld over. Links, rechts, even opzij en weer rechtdoor. Zijn techniek is volmaakt natuurlijk, maar hij is ook zo geweldig slim. Hij nam steeds de buitenbocht hè. Met die Kroaat ertussen. Die arme jongen kwam er maar niet aan. Ha!"

De Argentijn staat zondag tegenover Mbappé, de Fransman met een ongekende snelheid op de eerste meters. "Dat korte voetenwerk vaak. Een klein tikje en dan hup, die explosie. Dat is ook prachtig om te zien, hoor. Hoe mooi die jongen loopt ook: hij lijkt wel een honderd-meter-sprinter. Messi dribbelt met het hoofdje omlaag, de benen dichtbij zijn lijf. Mbappé loopt zo sierlijk, met die grote machtige passen. Maar die acceleratie, de kracht ook, en dan met zo’n arme back ernaast", lacht Mulder.

De versnelling vanuit stilstand is wat Mulder betreft afkomstig uit Nederland. "Op dat terrein was de jonge Johan Cruijff de grote uitvinder. Och, we wisten niet wat we zagen, wij eenvoudige eredivisiespelers. Stilstaan en demarreren, demarreren en stilstaan. Verdedigers werden er gek van. Messi en Mbappé geven daar hun eigen draai aan. Geweldig. Ik ga daarvan genieten hoor, zondag", besluit Mulder.