Nieuws

Al-Khelaïfi spreekt voorkeur uit tussen Mbappé en Messi en leeft mee met Neymar

Al-Khelaïfi spreekt voorkeur uit tussen Mbappé en Messi en leeft mee met Neymar

16-12-2022 20:37 Laatste update: 20:51
1

In de WK-finale treffen Paris Saint-Germain-sterren Lionel Messi en Kylian Mbappé elkaar. Voorzitter Nasser Al-Khelaïfi ziet zijn club floreren in Qatar en hoopt op een eindzege voor Frankrijk. 

Tegenover het Franse RMC Sport spreekt Al-Khelaïfi zijn voorkeur uit voor Frankrijk als winnaar van het WK. "Natuurlijk, Frankrijk is mijn tweede land. Al heb ik ook een speler bij Argentinië en dit is zijn laatste WK. Ik hoop dat het Frankrijk wordt, maar Argentinië heeft ook een goed WK met Messi. Als ik het kon, zou ik het aan beide landen geven." De voorzitter van PSG ziet zijn ploeg uitblinken op het WK. "Ik had drie spelers in de halve finale met Achraf Hakimi erbij. Nu heb ik nog de twee beste spelers ter wereld, Kylian Mbappé en Lionel Messi. Zij scoorden ieder vijf keer. PSG maakte dit WK dertien goals, we zijn de beste club van dit WK."

Naast het succes van zijn spelers in Qatar was er ook de deceptie van Neymar. Brazilië verloor van Kroatië en moest vroeger dan verwacht huiswaarts keren. "Het stemde mij verdrietig. Ik was echt heel verdrietig, ook omdat ik weet dat hij er alles aan heeft gedaan om terug te komen van zijn blessure. Neymar heeft het maximale gedaan, zelfs meer dan dat. Het is niet gemakkelijk voor hem. Ik sprak met hem, ik sprak met de coaches, over het moreel. Ik sprak met hem, hij was verdrietig, heel verdrietig. Ik heb ook met zijn vader gesproken. Het is erg moeilijk voor hem."