Nieuws

PSV-icoon Farfán (38) stopt officieel: 'Tijd om deze mooie fase af te sluiten'

PSV-icoon Farfán (38) stopt officieel: 'Tijd om deze mooie fase af te sluiten'

16-12-2022 17:09 Laatste update: 17:12

Jefferson Farfán hangt na 21 jaar zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De inmiddels 38-jarige Peruaanse speler maakte in het verleden furore bij PSV en sluit zijn carrière af bij Alianza Lima in zijn thuisland.

Farfán maakt het nieuws wereldkundig op zijn sociale media. 'Na zoveel plezier te hebben beleefd en mijn dromen te hebben waargemaakt, is het tijd voor mij om afscheid te nemen van deze mooie sport', schrijft de Peruaan op Instagram. 'Bedankt allemaal voor jullie onvoorwaardelijke steun. Bedankt voor het voetbal.' Farfán speelde in totaal 21 jaar professioneel voetbal en kwam 102 keer uit voor de nationale ploeg van Peru. Hierin scoorde hij 27 keer.

De aanvaller begon zijn carrière bij het Peruaanse Deportivo Municipal en maakte snel de overstap naar Alianza Lima. In 2004 werd de spits opgepikt door PSV. Destijds betaalden de Eindhovenaren ongeveer 3.50 miljoen euro voor de speler. Farfán speelde tussen 2004 en 2008 bij PSV en maakte het menig verdediging lastig in de Eredivisie. Na vier jaar in Eindhoven vertrok de speler naar Schalke 04. Uiteindelijk kwam de Peruaan ook nog in actie voor Al-Jazira en Lokomotiv Moskou.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door JEFFERSON FARFAN (@jefferson_farfan_oficial)