Nieuws

Van Gaal bondscoach van België? 'Ik wil Truus wel proberen te overtuigen'

Van Gaal bondscoach van België? 'Ik wil Truus wel proberen te overtuigen'

14-12-2022 19:23 Laatste update: 19:29

Bob Peeters hoopt dat Louis van Gaal de nieuwe bondscoach wordt van België. Peeters, die zelf trainer was bij verschillende clubs in Nederland en België, sprak zijn hoop uit in het Ziggo Sport Voetbalcafé en oppert zijn vrouw Truus te willen overtuigen.

Van Gaal werd tijdens een WK-persconferentie al eens gevraagd naar een mogelijke functie als bondscoach van De Rode Duivels. Daarop zei hij destijds België een prachtig land te vinden, maar wel zijn vrouw Truus moet zien te overtuigen. Peeters heeft naar eigen zeggen een 'taskforce' ingericht om Van Gaal binnen te halen. "Ik heb al heel veel reclame voor hem gemaakt, dus ik hoop het. Hij zegt er al over nagedacht te hebben, maar we moeten Truus overtuigen. Ik wil dat best doen."

Hij denkt dat België al een prijs zou hebben gewonnen als Van Gaal eerder bondscoach was geworden. "Niets ten nadele van Martínez, maar met Van Gaal hadden wij met deze generatie al een prijs gehaald. Die nu, jammer genoeg, op het einde loopt. Als we hem bij een persconferentie zien, krijgt hij iedereen aan het lachen. Martínez is toch vrij saai. Van Gaal entertaint."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!