Nieuws

Ex-topvoetballer geeft trap na: 'Van Gaal is wel een beetje een mafkees'

Ex-topvoetballer geeft trap na: 'Van Gaal is wel een beetje een mafkees'

14-12-2022 18:54 Laatste update: 22:47
1

Louis van Gaal heeft zich niet populair gemaakt in Argentinië. De bondscoach van Oranje deed enkele uitspraken over Lionel Messi, waarna hij veel kritiek ontving. Ex-topvoetballer César Luis Menotti doet daar nog een schepje bovenop.

"Van Gaal werd niet aangesproken, hij werd de mond gesnoerd omdat hij domme dingen zei", aldus Menotti, die in 1978 met Argentinië het WK won, in gesprek met Super Mitre Deportivo. De voormalig bondscoach van Argentinië doelde op het moment dat Messi provocerend voor Van Gaal ging staan om duidelijk te maken dat de oefenmeester tijdens de wedstrijd te veel had gepraat. "Hij bemoeide zich met de spelers, hij zette zichzelf voor gek."

Menotti begrijpt niet dat Van Gaal in aanloop naar het treffen met Argentinië stelde dat de Argentijnen bij balbezit van de tegenstander met een man minder spelen. "Als ik tegen Van Gaal speel, zeg ik dat hij een goede coach is. Ik ga niet zeggen dat hij een idioot is. Al is hij wel een beetje een mafkees, denk ik. Hij is oud en hij heeft veel domme dingen gezegd", besluit de 84-jarige Argentijn.