Makkelie krijgt 'ruime voldoende' voor WK-optredens: 'Een prachtig rapport'

13 december om 07:51

Mario van der Ende denkt dat Danny Makkelie een goede kans maakt om de troostfinale of de finale op het WK te mogen gaan fluiten. De Nederlandse scheidsrechter scoort volgens de oud-arbiter een ruime voldoende.

Makkelie floot dit WK twee duels. Die tussen Duitsland en Spanje en Argentinië-Polen. "Laat ik even de oude leraar speler", begint Van der Ende tegenover De Telegraaf. "Bij Duitsland-Spanje vond ik hem heel goed fluiten en bij Polen-Argentinië vond ik hem ruim voldoende. Als je vroeger met zulke cijfers thuiskwam, had je een prachtig rapport."

Toch ontkwam ook Makkelie dit WK niet aan een discussie over één van zijn beslissingen. "Ik weet dat er veel discussie is geweest over zijn beslissing om na tussenkomst van de VAR een penalty te geven aan Argentinië voor het moment dat doelman Szczęsny van Polen Messi in het gezicht raakte. Ik ben het daar niet mee eens. Dat was gewoon een overtreding en ik vind dat je niks van die beslissing kunt zeggen."

"Al met al heeft hij goed gefloten en hij zit niet voor niets bij de twaalf scheidsrechters die tot het einde blijven. Ik denk dat hij zeker nog kans maakt om in navolging van Daniele Orsato en Cesar Ramos een van de laatste vier duels van dit WK, dus de strijd om de derde of vierde plaats, of de finale te gaan fluiten", sluit Van der Ende af.