Nieuws

Makkelie mag hoop houden op WK-finale, Nederlandse arbiter overleeft schifting

Makkelie mag hoop houden op WK-finale, Nederlandse arbiter overleeft schifting

07-12-2022 20:09 Laatste update: 20:13
1

Danny Makkelie mag nog altijd hoop houden op de felbegeerde rol als scheidsrechter in de WK-finale. De Nederlander overleefde namelijk een tussentijdse schifting van de FIFA, waardoor hij ook tijdens de resterende wedstrijden in Qatar mag blijven.

De eerste delegatie scheidsrechters ging woensdag naar huis, waardoor er nog twintig over zijn. Acht daarvan komen uit Europa, waaronder ook Stéphanie Frappart. De Française kreeg in de groepsfase als eerste vrouw ooit de leiding over een WK-duel; de thriller tussen Costa Rica en Duitsland eindige in 2-4.

Scheidsrechters, grensrechters en video-arbiters zijn tijdens het WK afhankelijk van de prestaties van hun land. Mocht Nederland de halve finale halen, dan lijkt de kans vrijwel nihil dat Makkelie nog na de kwartfinales in actie komt. Tot nu toe had hij de leiding over prachtige affiches als Argentinië – Polen en Spanje – Duitsland. Na eerstgenoemde wedstrijd kreeg Makkelie nogal wat kritiek te verduren, door een discutabele penalty toe te kennen aan de Argentijnen. Die wonnen uiteindelijk met 0-2, maar het had geen negatieve gevolgen op het verdere toernooi van de Polen. Zij plaatsten zich als nummer twee van de poule voor de laatste 16.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!